С пет медала се завърнаха  българските състезатели по таекуондо в

...
С пет медала се завърнаха  българските състезатели по таекуондо в
Коментари Харесай

Теодор Георгиев: Медалите са по-сладки и по-златни, момчета победиха много класни състезатели



С пет медала се завърнаха  българските състезатели по таекуондо в олимпийската версия от двата ранкингови шампионата в ОАЕ и в Египет. По време на последната конкуренция приключила нощес в Алексанрия България завоюва три медала. Златните оценки станаха владеене на Владимир Далаклиев и Калоян Бинев, а Митко Джорджев се окичи с бронз.

В третия кръг в категория 63 кг Бинев отстрани международният първенец от Белгия Жуад Ачаб. Във полуфинала в профил международният вицешампион Симоне Кресчензи, а в борбата за купата надигра олимпиеца от Казахстан Серикбайе.

Медалистът от Световното в Корея през 2017 година Владимир Далаклиев мина през 4 срещи до златото. В полуфиналите българинът победи Самба Нанг (Мали), което го изпрати непосредствено на край, където даже и международният първенец от Италия- Давиде Спиноза не можа да спре нашето момче да завоюва купата.

Владимир Далаклиев: Радвам се, че толкоз сполучливо се представихме на тези надпревари. Беше извънредно мъчно, защото бяха през седмица. Това ни костваше много старания, тъй като имахме много контузии.

Калоян Бинев: Имахме контузии и доста къса отмора. Трябваше да се възстановим бързо, само че всичко мина както би трябвало. Важното е, че имаме три от три.

Митко Джорджев : Можеше да се оправим по-добре. Натрупаната отмалялост, обаче си сподели думата, тъй като това ми е 4-то съревнование от началото на годината, а и с тази травма нямаше по какъв начин да продължа. Успях да стигна до полуфинал, само че там взехме решение да спрем с цел да сме свежи за идващото съревнование в София.
Теодор Георгиев (треньор): Беше много с напрежение, изключително когато навлязохме във етапите на полуфиналите и финалите. Те играе безусловно един след различен. Момчетата се оправиха доста добре. Преминаха през медалисти от международни шампионати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР